Včelí pyl BIO 100 g GOODIE
Včelí pyl BIO lze bez nadsázky považovat za přírodní alternativu multivitaminových a minerálních doplňků. Jde o mimořádně komplexní potravinu. Vědecké studie objevují stále nové zdravotní přínosy včelího pylu.
Kategorie: | Superpotraviny |
---|---|
Forma: | Malé granulky |
Země původu: | Slovensko |
Raw: | Ano |
Gluten-Free: | Ano |
-
Jak používat Včelí pyl
Včelí pyl lze konzumovat samotný, chutná po medu a květech. Skvělý je pro obohacení müsli, smoothies nebo jogurtu. Neupravujte včelí pyl tepelně, byla by škoda jej znehodnotit!
Zajímavý recept je fermentovaný pyl s medem. Fermentací se naruší pylová zrna a pyl je pak lépe stravitelný. Smíchejte 100g pylu s lžící medu a cca 30 ml převařené, vlažné vody. Směs napěchujte do skleničky a otevřené nechejte stát při pokojové teplotě 3 dny. Poté skladujte v chladu.Charakteristika
Pyl jsou samčí zrnka rostlin, která mají za cíl předávat život – opylovat samičí květy. Včely je sbírají v divoké přírodě a tvoří z nich drobné granulky (tzv. rouskový pyl). Touto mimořádně výživnou směsí pak krmí svoje potomky.
Zpracovaný pyl je tedy hlavním zdrojem proteinů a všech potřebných látek pro zdravý růst mladých včel. V této nijak nezkažené podobě včelí pyl nabízíme vám, z oblasti nezasažené pesticidy - v certifikované BIO kvalitě.
Bohaté složení včelího pylu:
Díky svému původu a účelu je včelí pyl neuvěřitelně komplexní potravinou s celou škálou vitamínů a minerálů. Rozbory odhalují až 250 různých látek, samozřejmě čistě přírodního původu. Lidské tělo je proto umí perfektně využít.
Včelí pyl obsahuje esenciální mastné kyseliny a okolo 25% proteinů, přičemž má kompletní spektrum aminokyselin, včetně esenciálních. Důležitá je přítomnost železa, mědi, zinku a ostatních mikronutrientů. Každé pylové zrnko je plné aktivních enzymů - jedná se o syrovou, teplem neošetřenou potravinu.
Pyl pro vitalitu a odolnost:
Včelí pyl dnes oceňují sportovci a osoby s vysokou fyzickou zátěží. Užívat jej ale může každý pro podporu a udržení dobrého zdraví.
Včelí pyl a pyl rostlin obecně mají tyto oficiálně prokázané účinky:
• napomáhá normální činnosti kardiovaskulárního systému
• funguje jako imunomodulátor (díky obsahu enzymů a vitamínů) a antioxidant
• pomáhá při poruchách trávicího traktu
• působí proti únavě, podporuje vitalitu
• má pozitivní vliv na duševní stav a výkon člověka
• menopauzální komfort
• podporuje zdravou činnost srdce, správnou hladinu cholesterolu a krevních lipidů
• podporuje chuť k jídlu
Fermentací pylu včely vyrábí další unikátní produkt – tzv. včelí chléb, který v našem eshopu také najdete.
Doporučené dávkování:
Doporučujeme začít s 1 kávovou lžičkou denně a toto množství postupně zvyšovat.Určeno k přímé konzumaci, můžete přidat do kaší do smoothie.
5 -10 g denně.
Upozornění:
Ačkoliv má včelí pyl odlišné účinky než pyl poletující v ovzduší, osoby alergické na pyl musí být při jeho užívání opatrnější. Doporučuje se začít jen s polovinou malé lžičky a podle reakce dávky zvyšovat.Pravidelná konzumace včelího pylu pomáhá posílit imunitu a dodat vnitřní energii. Včelí pyl podporuje sexualitu, ale i schopnost myšlení. Pomáhá udržovat duševní rovnováhu a mladistvost. Říká se, že se jedná o nejkomplexnější přírodní potravinu plnou živin.
- Zdroj vitaminů a minerálních látek v přírodní formě
- Zdroj proteinů
-
Původ:
Naše včelí výrobky jsou z kontrolovaných chovů eticky a ekologicky chovaných včel z nedotčené přírody v Rumunsku.
Složení:
100% BIO včelí pyl
Nutriční hodnoty (100 g) :
Energetická hodnota: 1595 kJ / 379 kcalTuky: 8,9 gz toho nasycené: 3,1 gSacharidy: 52 gz toho cukry: 31 gVláknina: 5,3 gBílkoviny: 25 gSůl: 0,02 g**Vápník: 120 mg 15 %*Železo: 9,2 mg 65 %*Magnesium: 77,5 mg 20,6 %*Vitamín: C 20 mg 25 %*Vitamín: E 3,2 mg 26 %*Vitamin: B3 (Niacin) 4,8 mg 30 %*Vitamín: B9 (Kyselina listová) 0,3 mg 150 %*Zinek: 6,5 mg 65 %*vzhledem k přírodní povaze produktu se může složení látek mírně lišit*Doporučená denní dávka (ve 100 g výrobku)**Přirozeně vyskytující seUpozornění
Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Není vhodné pro děti do 3 let, ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v chladu, suchu a temnu. Těhotné a kojící ženy by se před užíváním měly poradit se svým lékařem. Neužívejte při onemocnění či oslabení ledvin a nádorových onemocněních.
U některých lidí se mohou objevit drobné žaludeční a střevní reakce či projímavý účinek. Před užíváním raději proveďte alergický test - naneste malé množství pylu na spodní stranu zápěstí a po 3 až 5 hodinách sledujte, zda se objeví červená skvrna. Pokud ano, máte velmi pravděpodobně alergii na včelí produkty a pyl neužívejte.
Podrobnosti
Země původu: Rumunsko
Skladování
Skladujte v suchu a temnu
Alergeny
Bez alergenů
Obsah
100 g
DALŠÍ BLAHODÁRNÉ LÁTKY VČELÍHO PYLU
Včelí pyl obsahuje více než 5000 enzymů a tisíce fytonutrientů jako jsou ko-enzymy, bioflavonoidy, fytosteroly a karotenoidy. Odborníky je považován za jeden z nejlepších na světě.
Díky obsahu vitamínu B1, B2, B6 a niacinu
- podporuje zdravou nervovou soustavu,
- přispívá ke zdraví pokožky a sliznic,
- přispívá ke zdravému vidění,
- přispívá k udržování zdravého energetického metabolismu,
- přispívá ke snižování únavy,
- pomáhá udržovat zdravé srdce a hladinu homocysteinu (který se dává do souvislosti s řadou kardiovaskulárních chorob).
Díky obsahu vitamínu C a železa
- přispívá zdraví imunitního systému (i díky vitamínu B6),
- přispívá ke zdraví cév, ke zdravé krvetvorbě a k okysličování celého těla,
- přispívá k normální tvorbě kolagenu, a tím i ke zdraví pokožky, zubů, kostí, dásní atd.
Díky obsahu vitamínu E a C
- má antioxidační účinky, chrání tělo před volnými radikály.
Díky obsahu zinku
- pomáhá udržet zdravé vlasy, pokožku a nehty,
- přispívá zdravé plodnosti a pomáhá udržovat zdravou hladinu testosteronu v krvi.
Díky obsahu vápníku a hořčíku
- pomáhá udržovat zdraví kostí, zubů a svalů.
JAK SE VČELÍ PYL ZÍSKÁVÁ?
Včely nasbírají na svých cestách pylová zrníčka z květů. Při jednom výletu z úlu navštíví i více než 1000 květů! Zlatá pylová zrna jsou mikroskopické velikosti, včely jich ale nasbírají miliony, poté je zvlhčí medem a stlačí do malých kuliček.
Pro sběr tohoto pylu jsou používány ty nejnovější a nejkvalitnější dostupné technologie se záměrem co nejméně ovlivnit život včel a zachovat všechny nutriční hodnoty a blahodárné účinky. Ke sběru slouží mřížky umístěné u vchodu do úlu, kterými včela musí projít, a tím na nich zanechá 10 až 50 % procent pylu. Včelám se nikdy takto však neodebírá více než 30 % pylu – jinak by zeslábly.
Tento včelí pyl se nejprve zmrazí, poté se pečlivě suší při teplotě podobné včelímu úlu, tedy pod 38°C a následně se ještě čistí. Pyl se pomalu suší, aby se zastavila přirozená fermentace a znehodnocování pylu a aby přitom bylo dosaženo co nejvyšší kvality, čistoty a lahodné bohaté chuti pylu. Citlivým zpracováním a pečlivým skladováním si pyl zachovává nutriční bohatství, které přesušený tvrdý pyl ztrácí.
Upozornění: Někteří lidé mohou zaznamenat při užívání včelího pylu drobné žaludeční a střevní podráždění a projímavý účinek. Vzhledem k bohatosti výživných látek existuje i možnost alergické reakce na včelí pyl (cca 0,5 promile všech lidí). Proto doporučujeme alergický test před užíváním, a to tak, že si nanesete malé množství pylu s medem na zápěstí do oblasti, kde je cítit tep. Pokud se po 3-5 hodinách objeví červená skvrna, pak jste s největší pravděpodobností na včelí produkty alergičtí a včelí pyl neužívejte.
Kontraindikace: Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám. Včelí pyl by neměli užívat lidé s oslabenými ledvinami a nádorovými onemocněními (biologicky aktivní látky mohou podporovat růst nádoru). Také není vhodný pro lidi s alergií na pyl.
Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.