Pektin 30 g WOLFBERRY
Pektin je nenahraditelný želírovací prostředek. Silně želírující pektin se vyrábí z jablečného základu, kde je jeho obsah velmi vysoký. Pektiny hrají významnou roli při zavařování. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom vytváří skvělou konzistenci. Jsou neocenitelné při výrobě džemů a marmelád, zvláště u ovoce, které není na pektiny příliš bohaté.
Kategorie: | Polévková koření a polévkové základy |
---|
Ideální také na polévky, omáčky, pudinky a deserty a vše, co je třeba zdravě zahustit.
Jak používat Pektin
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád.
Dávkování
Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu. Pektin smíchejte s cukrem, přidejte do vroucího ovoce a vařte 3 - 5 minut.
Charakteristika
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).
Složení
Amidovaný jablečný pektin 100%.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1104 kJ / 264 kcal; Tuky: 0,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; Sacharidy: 35 g; z toho cukry: 20 g; Vláknina: 58 g; Bílkoviny: 0,05 g; Sůl: 0,04 g.
Skladování
Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl. Skladujte tedy v suchu při teplotě 5-25°C.
Země původu
Česká republika
Obsah
30 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.