Extra panenský olivový olej PICUAL 500ml BRAINMAX
Kategorie: | Oleje |
---|
Za studena lisovaný panenský olivový olej vyrobený v biodynamickém zemědělství ze zralých oliv odrůdy Picual ve Španělsku. Olej z odrůdy Picual je díky vysokému obsahu antioxidantů nejstabilnějším olivovým olejem a je vysoce odolný proti žluknutí. Své vlastnosti si zachovává dvakrát až třikrát déle než u jiných odrůd. Jeho pikantnost značí vysoký obsah polyfenolů (778 mg/ 1l) a ty jsou také přirozeným ukazatelem nejvyšší kvality a dopadu na zdraví. Je vhodný pro každodenní použití pro teplou i studenou kuchyni, neboť má vysoký kouřový bod (210°C). Užijete jej při grilování, do marinád, omáček, dipů, salátů, polévek, ale také na restování nebo smažení. Olej je aromatický a lehce pikantní.
Nejvyšší obsah polyfenolů - 77,8 mg / 100 ml
Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg / 100 ml. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Množství polyfenolů obsažených v olivovém oleji se vyznačuje jeho pikantní chutí. Čím více je pikantní, tím větší množství polyfenolů olej obsahuje. Polyfenoly jsou poměrně nestabilní molekuly a proto je důležité, aby olej byl vždy čerstvý. Dlouhé skladování mu nesvědčí, stejně jako vysoké teploty. Naše oleje odebíráme po menším množství, aby byl vždy čerstvý.
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 20ºC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech. Ideální teplota skladování je 18ºC.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.