Kakaové máslo BIO 250 g Vitalvibe
„Kakaové máslo se používá při výrobě domácí čokolády. Jeho kvalita zaručuje, že pokrmy s ním chutnají naprosto božsky. V ruce se začne lehce rozpouštět a dá se potom použít i jako balzám na tělo.“
Kategorie: | NOVINKY |
---|
Kakaové boby z Peru jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Díky tomu, že u nich nedochází k pražení a rafinování jako u komerčních kakaových výrobků, jsou v nich zachovány všechny živiny.
Kakaové máslo je zcela přírodní a bez chemikálií. Jedná se o čistý tuk z kakaových bobů. Kakaové máslo je vytvořeno pomocí speciálního drcení a lisování kakaových bobů při nízké teplotě, která zajišťuje zachování přirozené struktury tuků. Výsledkem je unikátní přirozený RAW tuk. Kakaové máslo je i surovinou k výrobě bílé čokolády nebo je často používáno jako složka produktů péče o tělo (mýdla, sprchové gely, tělová másla) a do různých receptů.
Složení: 100% kakaové máslo (certifikované bio RAW)
Nutriční hodnoty |
ve 100 g |
Energetická hodnota |
3712 kJ / 884 kcal |
Tuky |
98 g |
z toho nasycené |
56 g |
Sacharidy |
0 g |
z toho cukry |
0 g |
Vláknina |
0 g |
Bílkoviny |
0 g |
Sůl** |
0 g |
** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku
Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.
Použití: kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Je možné jej používat i na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej.
Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Syrové bio kakao máslo má vysokou stabilitu a dlouhou trvanlivost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.