Kakaové boby neloupané BIO Vitalvibe
Kategorie: | NOVINKY |
---|
Kakaový bob je domovem kvalitní čokolády i kakaa
Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl
-
Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
-
Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
-
Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.
Naopak - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.
-
díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”.
-
díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin
-
díky obsahu železa přispívají k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle
-
díky obsahu železa přispívají k normální funkci imunitního systému
-
díky obsahu vápníku přispívají k normální funkci trávicích enzymů
-
díky obsahu hořčíku, fosforu, vápníku a železa přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu
-
díky obsahu hořčíku, vápníku a železa podporují zdravé dělení buněk
Z výše uvedeného vidíme, že kakaové boby jsou velmi dobrým zdrojem minerálních látek - hořčíku, fosforu, železa a draslíku.
Složení: 100% kakaové boby bio neloupané
Nutriční hodnoty | ve 100 g |
Energetická hodnota | 2377 kJ/ 570 kcal |
Tuky | 52 g |
z toho nasycené | 33 g |
Sacharidy | 0,2 g |
z toho cukry | 0,2 g |
Vláknina | 25,6 g |
Bílkoviny | 12,6 g |
Sůl** | 0,17 g |
Skladujte na chladném, temném a suchém místě.** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku
Použití: lze je konzumovat buď samotné nebo namočené například v medu, je možné je také mixovat do koktejlů a různých dezertů, popřípadě smíchat s kustovnicí čínskou a rozinkami
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.