Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru Vitalvibe
Kategorie: | NOVINKY |
---|
Kakaový bob je domovem kvalitní čokolády i kakaa...
...my jsme jej přisladili přírodním kokosovým nektarem a vznikl “pokrm bohů” vyzývající k mlsání bez špetky špatného svědomí.
Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Kakaové boby jsou 100% bio a raw, pocházejí z Peru. Kokosový nektar je v bio kvalitě a zemí původu je Indonézie.
Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl
- Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
- Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
- Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.
Naopak - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.
- díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”.
- díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin
- díky obsahu železa přispívají k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle
- díky obsahu železa přispívají k normální funkci imunitního systému
- díky obsahu vápníku přispívají k normální funkci trávicích enzymů
- díky obsahu hořčíku, fosforu, vápníku a železa přispívají k normálnímu energetickému metabolizmu
- díky obsahu hořčíku, vápníku a železa podporují zdravé dělení buněk
Z výše uvedeného vidíme, že kakaové boby jsou velmi dobrým zdrojem minerálních látek - hořčíku, fosforu, železa a draslíku.
- sladký nektar z kokosové palmy je skvělým přírodním tekutým sladidlem, má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu.
Složení: kakaové boby bio, kokosový nektar bio
Nutriční hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota
Tuky
z toho nasycené
Sacharidy
z toho cukry
Vláknina
Bílkoviny
Sůl**
Vápník
Draslík
Fosfor
Železo
Hořčík
2 385 kJ/ 578 kcal |
48 g |
26 g |
14 g |
14 g |
23 g |
11 g |
0,1 g |
184 mg (23 %)* |
560 mg (28 %)* |
154 mg (22 %)* |
6,8 mg (48 %)* |
244 mg (65 %)* |
* Referenční hodnoty příjmu
** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku
Použití: vynikající jako jídlo do kanceláře, do svačinové mísy na pult, jako součást ranního musli, jako ozdoba ranního smoothie
Uchovávejte na chladném, suchém a temném místě.
upozornění:
Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu)
Opatrně by s čokoládou měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.