Enzymy posilující trávení- 120 kapslí HealthForce

Tato komplexní směs obsahuje 15 enzymů získaných z rostlinných složek, které v plném spektru podporují trávicí funkce, povzbuzují regeneraci tkání a posilují imunitu.

Momentálně není k dispozici
Kód: 73
Značka: HEALTH FORCE
1 241 Kč / ks

Tato komplexní směs obsahuje 15 enzymů získaných z rostlinných složek, které v plném spektru podporují trávicí funkce, povzbuzují regeneraci tkání a posilují imunitu.

Digestion Enhancement Enzymes™ pomáhají tělu harmonicky zpracovávat potravu a vstřebávat si z ní hodnotné látky. Zároveň urychlují rozklad nevyužitelných látek z potravy. Minimalizuje se tak množství pro tělo toxického, zcela nestráveného nebo jen natráveného jídla, které představuje pro organismus velkou zátěž.

Při náhlé změně jídelníčku, nedostatku přirozené stravy nebo dokonce při nadměrném odlehčování potravy mohou tělu specifické enzymy chybět. To se projevuje zažívacími obtížemi.

Trávicí enzymy efektivně pomáhají při klasických problémech se zažíváním, jako jsou tlaky nebo pobolívání v oblasti břicha, pocity těžkosti, nadýmání a potíže s vylučováním.

Při užívání nalačno také podporují regeneraci organismu, hojení tkání a napomáhají harmonizovat imunitní systém.

Změna složení
Enzymy mají nyní nové, vylepšené složení pro hladké trávení. Pokud vás to zajímá, přečtěte si o tom víc.


Co jsou to enzymy?

Enzymy jsou specifické bílkoviny, které v těle zastávají funkci katalyzátorů (tj. urychlovačů chemických reakcí) u téměř všech důležitých procesů jako například trávení, čerpání energie, obranyschopnost či buněčná regenerace. Odhaduje se, že v lidském těle existuje přibližně 50 000 nejrůznějších typů enzymů. 

 

BLAHODÁRNÉ ÚČINKY ENZYMŮ

 

Proteáza, amyláza, lipáza, celulóza, alfa-glykosidáza: 

  • podporují zdravé trávení
  • pomáhají tělu rozštěpit bílkoviny, tuky a sacharidy
  • jsou zásadně důležité pro jedince pravidelně konzumující potravu bohatou na tuky a cukry

Bromelain a papain: 

  • podporují normální funkci imunity 
  • podporují regeneraci tělesných tkání (toho využívá také klasická medicína k rychlejšímu hojení ran po operacích a úrazech)


V JAKÝCH PŘÍPADECH DIGESTION ENHANCEMENT ENZYMES™ SKVĚLE POMÁHAJÍ

 

lidem se zhoršenými trávicími funkcemi

  • v důsledku dlouhodobě nevhodné stravy
  • v důsledku nevhodného složení stravy
  • pro všechny, koho trápí opakované trávicí potíže, jako je tíže v břiše nebo nadýmání
  • po operativním vyjmutí žlučníku
  • při přecitlivělých reakcích na konkrétní potraviny (pomáhají také tělu lépe vstřebávat živiny)
  • v případě chronických problémů se střevy, jejichž zdrojem je neadekvátní reakce těla namířená směrem dovnitř (zde je ale nutné vhodné načasování užívání)

pro zlepšení využitelnosti živin ze stravy

  • pro lidi přecházející na zdravější způsob stravování
  • pro všechny, kdo se dlouhou dobu nestravovali pro ně vhodným způsobem např. během razantní redukční diety
  • při vrcholovém sportu
  • pro podporu krásy – dobré vstřebávání vitamínů a minerálů se projeví na kvalitě pleti, vlasů, zubů a nehtů
  • v případě vážnějších zdravotních stavů (správné vstřebávání živin má zásadní vliv na celkovou kondici pacienta)

pro urychlení regenerace

  • po úraze
  • po operaci (zde je však využití vhodné konzultovat s lékařem)

pro upevnění imunity

  • pro ty, které často trápí nejrůznější neduhy
  • v zimním období, kdy není dostatek čerstvé, přirozené stravy

při dlouhodobých onemocněních

  • pomáhá jako podpůrný prostředek usnadňující trávení a zvyšují příjem důležitých živin

pro zlepšení kondice

  • pro urychlení regenerace celého těla po sportu a fyzickém výkonu


ROLE ENZYMŮ V PROCESU TRÁVENÍ

Pro vyvážené fungování organismu je velmi důležité správné trávení. Protože na důkladném zpracování potravy je závislé vstřebání živin. Trávení má vliv na množství biochemických pochodů a z hlediska organismu má komplexní dosah.

V procesu trávení zastávají klíčovou roli enzymy, které pomáhají zpracovávat konkrétní látky z potravy. Lidské tělo je dokáže produkovat v dostatečné míře. Základním předpokladem je ovšem vyvážená strava obsahující dostatek čerstvých potravin, které jsou bohaté na přirozeně se vyskytující enzymy a souběžně s tím harmonicky stimulují tvorbu těch enzymů, které máme v těle. To může být ovšem docela křehkou záležitostí.

Je totiž důležité, aby nám strava, kterou přijímáme, opravdu seděla. Jaké je poznávací znamení? Po jídle cítíme dobře, máme pocit lehkosti a energie, netrápí nás nadýmání nebo pocit „těžkého břicha“. A přitom se nemusí jednat pouze o nutričně nehodnotné pokrmy. Často se stává, že nám individuálně nemusí vyhovovat ani konkrétní skladba zdravých potravin. Proto se také říká, že žádný výživový směr není univerzální pro všechny. A to, co vyhovuje právě nám, je potřeba objevovat, a to i v oblasti zdravé stravy.

Aby to ovšem nebylo tak jednoduché, na některé potraviny si můžeme navyknout postupně. A tak se vám může například stát, že při přechodu z klasické české kuchyně na veganskou stravu, budete zprvu trpět v souvislosti s velkým množstvím syrové zeleniny, na kterou jste nebyli zvyklí, nadýmáním. Potíže ale budou postupem času ustávat a vy se začnete cítit po jídle skvěle. Klíčem jsou opět enzymy, které se tělo opět naučí tvořit.

Ve všech těchto případech může být Digestion Enhancement Enzymes™ skvělým pomocníkem, který usnadní našemu tělu práci. Zajistí, abychom se po jídle cítili dobře, protože nám poskytne enzymy, které mohou chybět.

 

 

Proč je nedostatek enzymů problém?

Velkou část enzymů získáváme spolu s přirozenou stravou, tepelnou úpravou se ale ničí. Pokud člověk nekonzumuje dostatek syrové stravy, nezískává s ní ani hodnotné enzymy, které zajišťují harmonické zpracování potravy a vstřebávání živin. 

A tak se například může stát, že je člověk s nadváhou po stránce vitamínů a minerálů podvyživený. 

Pokud tělu chybí enzymy, musí si pracně vytvářet své vlastní. Nedostatek enzymů má za následek to, že potrava zůstane pouze natrávená, což s sebou nese další zažívací obtíže.

Navíc je-li tělo nuceno samo si vytvářet trávicí enzymy, více se vyčerpá. Proto následně produkuje méně trávicích enzymů, což může vést k oslabenému zdraví, vzniku nemocí, stárnutí, degenerace, nedostatku vitality a dalších problémů.

 

Jak nastávají problémy se zažíváním?

Když tělo přijímá potravu zbavenou enzymů (vařená jídla, jídla ohřátá nad teplotu 45°C), nenamáčené ořechy, semínka a obilná zrna, tělní zásoby trávicích enzymů se tím snižují a pokud nejsou doplňovány, mohou nastat obtíže.

Také stravou, která nám „nesedí“ se postupně  vyčerpávají trávicí funkce a člověku to následně „špatně tráví“, popřípadě vznikají v krajnějších případech další onemocnění trávicího traktu, jako třeba chronické záněty.

A to se netýká pouze těch, kteří jedí těžká jídla. Nedostatek enzymů může být aktuální také pro příznivce zdravé a čerstvé potravy, zejména při náhlé změně (např. při přechodu na syrovou rostlinnou stravu), kdy přestože odlehčujeme jídelníček, naše trávicí procesy postupně oslabují. Důvod je opět prostý. Pokud konzumujeme příliš lehkou stravu, trávicímu traktu chybí podněty a tvoří tak trávicích enzymů čím dál méně. Potom i přes velmi lehkou stravu nastávají zažívací problémy, jako pocity tíhy v břiše, nadýmání, potíže s vylučováním atp.

 

Enzymy posilující trávení jsou skvělým pomocníkem pro harmonizaci zažívání

Digestion Enhancement Enzymes™ nahradí enzymy, které v tepelně upraveném jídle zcela chybí a v syrové stravě mohou mít díky nedostatku minerálů sníženou hladinu. Jídlo bude lépe strávené a cenné zásoby metabolických enzymů ve vašem těle se nebudou vyčerpávat. Tím se zásadně zvyšuje schopnost vstřebání jídla a potravinových doplňků.

V důsledku toho by se možná by se možná mělo poupravit to známé rčení na: „Jste tím, co strávíte a vstřebáte; nikoli pouze tím, co jíte.“



ENZYMOTERAPIE 

 

Enzymy však mají daleko širší dosah. Jejich blahodárných účinků můžeme využít také například pro regeneraci organismu. Pokud enzymy spolkneme nalačno, nespotřebují se na štěpení stravy, ale některé z nich se mohou vstřebat dále do těla, kde potom účinkují zcela specificky. 

Obecně můžeme říci, že působí hlavně v místech poškození tkání – po úrazech, operacích nebo v zánětlivých ložiscích. Tato místa „čistí“ a urychlují jejich hojení. Mohou ale podporovat regeneraci úplně celého organismu. Tyto účinky mají především enzymy bromelain a papain, které mimojiné také urychlují metabolismus a používají se také v přípravcích pro podporu hubnutí. 

Proto jsou enzymy součástí běžných doplňků stravy na podporu hojení a obnovy organismu. Z jejich účinků těží vrcholoví sportovci, nebo například lidé po operacích  a po úrazech. Digestion Enhancement Enzymes™ lze také užívat za tímto účelem. Je však velmi důležité užívat je ráno nalačno a nekombinovat je se stravou.

 

Kde všude mohou enzymy užívané nalačno prospět: 

  • pro urychlení hojení po úrazech a operacích
  • pro zlepšení dlouhodobě oslabené imunity
  • jako podpora při celé řadě dalších chorob
  • pro rychlou regeneraci po sportu nebo zvýšeném fyzickém výkonu


JAK TRÁVICÍ ENZYMY UŽÍVAT

Pro správný účinek enzymů velmi záleží na tom, za jakým účelem si je berete:


V případě trávicích obtíží 

(nebo za účelem zlepšení vstřebávání živin)

Užívat lze buď pravidelně, např. ke každému hlavnímu jídlu, nebo jen podle potřeby, třeba pokud víte, že určité jídlo obvykle špatně trávíte.

Doporučené dávkování: 1–4 kapsle ke každému jídlu v závislosti na množství vařené stravy a problémech s trávením. Pokud konzumujete maso, mléčné výrobky, vajíčka, nenamáčené ořechy a semena, je vhodné vzít si 4 kapsle. Tofu, obilná zrna, brambory 2–3 kapsle. Vařená zelenina 1–2 kapsle. Čím více vařené stravy (a nemáčených ořechů a semínek) jíte, tím více je potřeba doplnit enzymy, o které jídlo vařením přišlo.


V případě enzymoterapie 

(pro podporu regenerace organismu a harmonizace imunitního systému)

V tomto případě je zásadně důležité užívat enzymy nalačno. Zapít pouze čerstvou vodou. Pokud se v trávicím traktu potkají s potravou, „spotřebují se“ na její strávení a nebudou mít žádné další účinky. Rozhodně je tedy nepřimíchávejte do smoohie, do nápoje nebo do jídla, jak jste možná zvyklí v souvislosti s jinými doplňky stravy.


Kdy si dát pozor

Pokud užíváme enzymy v léčebných indikacích, mění krevní srážlivost. Opatrnost je tedy na místě zejména u pacientů s antitrombotickou léčbou a také při všech krvácivých stavech. V případě užívání po operaci je proto vhodná předchozí konzultace s lékařem.

Přípravek není vhodný pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.



V ČEM JSOU HEALTHFORCE TRÁVICÍ ENZYMY SKVĚLÉ?

Směs Digestion Enhancement Enzymes™ obsahuje mimořádné množství vysoce účinných a dobře vstřebatelných enzymů na rostlinné bázi, neznehodnocené způsobem balení a skladování. Všechny složky výrobku jsou 100% čistě přírodní, bez přidaných plnidel a aditiv. 

Digestion Enhancement Enzymes™ od HealthForce obsahuje komplexní spektrum enzymů, sestavené na míru harmonickému fungování trávicí soustavy. Spousta ekvivalentních produktů na trhu obsahuje ve svých směsích exotické enzymy, které však nemají v celkovém procesu trávení větší význam. Zpravidla tak pouze navyšují cenu přípravku bez výrazného zvýšení celkové podpory zažívacího ústrojí. Digestion Enhancement Enzymes™ od HealthForce představuje rovnováhu mezi efektivitou a dostupností.

 

Ekologické a vegan

Prášek je balen ve veganských kapslích z fermentované tapioky. Neobsahuje GMO, sóju, lepek, laktózu ani přidaný cukr. 

Obal výrobku je ohleduplný vůči přírodě i lidskému zdraví. Vyrábí se z recyklovaného skla, které je dále recyklovatelné. Z běžných plastových krabiček mohou při vyšších teplotách přecházet toxické látky do produktu. Naproti tomu jantarové sklo prodlužuje životnost doplňku stravy a pomáhá zachovat maximální obsah živin.

 

Proč užívat rostlinné enzymy namísto živočišných?

Rostlinné enzymy fungují ve všech fázích trávení, včetně fáze natrávení. Živočišné (obvykle pocházející ze slinivky břišní jatečních zvířat) jsou aktivní pouze v pozdějších fázích trávení a nepodílejí se tak na procesu natrávení. Rostlinné enzymy mají tedy mnohem komplexnější dosah.

 

NOVÉ, VYLEPŠENÉ SLOŽENÍ

Nové složení produktu umožňuje ještě lépe řešit dnešní problémy se zažíváním. Pro lepší trávení rostlinné stravy byly přidány peptidázy, pektinázy, invertázy, xylanázy, hemicelulázy a glukoamylázy.

Peptidáza a proteáza jsou primárně zaměřeny na trávení lepku, zlepšuje se jeho stravitelnost a pomáhají i se stravitelností kaseinu (pro ty, kteří konzumují mléčné výrobky). Tyto přidané enzymy nejen výrazně zlepší účinnost přípravku jako celku, ale také pomohou těm, kteří mají citlivost na lepek a mléčné výrobky.

Enzym pektináza pomáhá rozkládat pektin (přítomný ve velké míře v ovoci a zelenině).

Xylanáza je důležitá díky své schopnosti rozkládat xylany, které jsou součástí buněčných stěn rostlin. Je také vynikajícím enzymem v kombinaci s alfa-galaktosidázou (AGS), protože pomáhá uvolňovat živiny z potravin s vysokým obsahem vlákniny a může pomoci předcházet nadýmání.

 

DALŠÍ INFORMACE

Nutriční hodnoty ve 4 kapslích (1,3 g=1 dávka)
Proteáza 50 500 HUT
Proteáza stabilní v kyselém prostředí 220 SAPU
Amyláza 8000 DU
Lipáza 2000 FIP
Celuláza 2 000 CU
Laktáza (nemléčná) 800 ALU
Papain 168 000 PU
Bromelain 132 000 PU
Alfa-galaktosidáza 180 GaIU
Hemiceluláza 2 000 HCI
Invertáza 400 SU
Peptidáza 100 DPPIV
Glukoamyláza 400 AGU
Pektináza 40 endo-PGU
Xylanáza 500 XU

 

Další složky: Směs enzymů (1300mg), MCT olej, tapiokový škrob, veganské kapsle z hypromelózy

TruGanic™
Jedná se o velice přísný americký standard kvality, který splňuje ještě striktnější kritéria než běžné potraviny v BIO kvalitě. Standard TruGanic™ byl vytvořen lékařem z HealthForce, Jamethem Sheridanem, za účelem prokázat absolutní čistotu.

Produkty s označením TruGanic™ musí podstoupit řadu testů, aby prokázaly, že jsou 100% bez pesticidů, insekticidů a herbicidů, absolutně bez GMO a že vykazují nulovou hodnotu radiace. Při výrobě nejsou použity toxičtí čistící činitelé a přidané látky. Pravidelnými kontrolami je také zajišťována kvalita vzduchu a čistoty.


Potravinové doplňky s certifikátem TruGanic™ tak mají dosahovat těch nejlepších možných výživových účinků.


Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte denní doporučenou dávku. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.- plněny ve VeganCaps™ (z fermentované tapioky, bez činidel)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: