Perník bez lepku 400 g LABETA

  • je bez lepku
  • pokud přidáte vodu, je i bez laktózy
  • obsahuje kakao s certifikací Rainforest Alliance - lepší budoucnost pro lidi a přírodu
  • pro změnu chuti přidejte nasekané ořechy nebo nastrouhané jablko
  • ze směsi připravíte také dětmi milované cupcakes
Skladem
Kód: 86-2895
Značka: LABETA
58 Kč / ks
perník bez lepku
Novinka Tip

Proč mít pořád k snídani kaši, když si můžete upéct voňavý a chutný bezlepkový perník? Máme pro vás vynikající směs, do které jsme přidali pouze bezlepkové suroviny, kukuřičnou a rýžovou mouku, a proto nemusíte mít obavy o vaše zažívání. Díky jednoduché a rychlé přípravě můžete navíc perníkovou dobrotou pohostit i nečekanou návštěvu.

Balení obsahuje

400 g směsi

K tomu přidáte

2 vejce, 125 ml oleje, 200 ml vlažné vody nebo mléka

Složení

cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakao, směs koření, zahušťovadlo: guma guar.

Obsahuje kakao s certifikací Rainforest Alliance - lepší budoucnost pro lidi a přírodu.

Návod na přípravu

obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml  oleje a 200 ml vody nebo mléka a šleháme elektrickým  šlehačem 2 – 3 minuty. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozetřeme těsto a pečeme při teplotě 175 – 180 °C 15 – 20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti, druhou část přiklopíme na marmeládu.

Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu ø 28 – 30 cm a perník krájíme jako dort. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.

Příprava v domácí pekárně

do pečicí nádoby nalijeme 200 ml vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku, přidáme 2 vejce a 125 ml oleje. Nastavíme program Dort, necháme míchat 5 – 7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program Pečení (barva světlá) a pečeme 45 – 50 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.

 

  

... perník můžeme ochutit přidáním dvou lžic povidel, medu, sekanými ořechy, strouhaným jablkem
... část tekutiny lze nahradit červeným vínem (cca 100 ml)
... můžeme přidat 50 g rozinek namočených minimálně 1 hodinu v rumu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: