KOKOSOVÝ CUKR BIO 500 g WOLFBERRY
Kokosový cukr BIO Wolfberry. 100% přírodní kokosový cukr vyrobený z nektaru vybraných květů palem Cocos nucifera. Nerafinovaný, zpracovaný v BIO kvalitě.
Kategorie: | Cukry |
---|
Wolfberry kokosový cukr se vyrábí ze sladké šťávy kokosových květů. Místní domorodci musí pro získání tohoto nektaru naříznout palmové okvětí a po sesbírání z této šťávy nechávají velmi pomalým zahříváním odpařit vodu. Výsledným produktem jsou světle hnědé až žlutohnědé krystalky kokosového cukru, které mají výbornou a plnou chuť s mírně karamelovým podtónem.
Toto sladidlo se v jihovýchodní Asii používá již tisíce let, ale do našeho “civilizovaného“ světa se dostalo teprve poměrně nedávno. Je to ideální náhražka rafinovaného, případně třtinového cukru, která se velmi dobře rozpouští a výborně se tedy hodí do všech nápojů – čajem počínaje, smoothie nápoji konče. Jeho vlastnosti ale oceníte i při přípravě zmrzlin, jogurtů, nebo dezertů, kterým dodá zajímavou chuť.
Filipínské ministerstvo zemědělství zveřejnilo informace, že kokosový cukr obsahuje poměrně velké spektrum živin. Nejvíce zastoupeno by v něm mělo být železo, zinek, vápník a draslík, dále pak polyfenoly a mastné kyseliny s krátkým řetězcem.
Nejpozoruhodnější je ale informace stejného ministerstva, že kokosový cukr obsahuje inulin. Jedná se o vlákninu, která může zpomalovat absorpci glukózy a tím by se dalo vysvětlit jejich tvrzení, že kokosový cukr má glykemický index 35.
Skladování
Skladujte v uzavřené originální dóze, nebo v jiné uzavřené nádobě na suchém a tmavém místě.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energie: 1574 kJ / 376 kcal; Tuky: 0.1 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 93 g – z toho cukry 93 g; Vláknina: 0.5 g; Bílkoviny: 1 g; Sůl: 0,3 g
Alergeny
Bez alergenů
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Země původu
Indonésie
Obsah
500 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.