ČAGA - REZAVEC ŠIKMÝ drcený 50 g LEKRASET
Čaga neboli Rezavec šikmý - fyto čaj.
Kategorie: | BYLINNNÉ VÝROBKY, ČAJE, TINKTURY, MASTI, KRÉMY A OLEJE |
---|---|
imunita, cholesterol, oběhová soustava a další: |
Čaga neboli Rezavec šikmý je opravdovým skvostem mezi houbami. Jedná se o houbu, která se vyskytuje nejčastěji na břízách na Sibiři.
Má antimikrobiální, protizánětlivé, hojivé, diuretické a cholesterolické účinky. Stimuluje centrální nervový systém, přispívá ke zlepšení metabolismu, složení krve a podporuje obnovující činnost enzymů v těle. přispívá k regulaci kardiovaskulárního a respiračního systému, zvyšuje obranyschopnost těla, inhibuje růst nádorů a cyst, přispívá k normalizaci gastrointestinálního traktu. Používá se na peptické vředové choroby, gastritidu, radiační terapii, přispívá ke zlepšení stavu onko zatížení. Přispívá také při odeznění působení tuberkulózy, cukrovky, ženských potíží (mastopatie, cysty apod.)
V Rusku se z čagy vyrábí známý přípravek Befungin, který je znám už z dob minulého režimu.
Houbu je možné také užívat ve formě tobolek, tinktury nebo odvaru.
Složení: Rezavec šikmý – čaga (Inonotus obliquus) drcený.
Příprava odvaru: 1 lžičku drcené houby zalít v termosce 1/4 L vařící vody a nechat 1 hod. ustát. Nálev lze ponechat 2 dny v chladu.
Dávkování: 1/3 získaného nálevu 1 – 3 x za den, pije se před jídlem.
Upozornění: Není určeno pro děti. Nepřekračujte doporučené dávkování. Výrobek není určen k používání jako náhrada pestré stravy
Doplněk stravy
Balení: 50 g
Nebyly zjištění žádné nežádoucí účinky, ale užívání se nedoporučuje těhotným a kojícím ženám a dětem do tří let.
Recepty na čaj z čagy:
Polévkovou lžíci prášku ze sušené houby nebo zhruba pěti gramový kousek nadrobené houby dáme přes noc do hrnce se studenou vodou (2,5 litru), druhý den ráno ve stejné vodě necháme přejít varem a povaříme pět minut. Dalších pět minut necháme vyluhovat a poté slijeme. Čaj popíjíme v malých dávkách několikrát denně přibližně půl hodiny před jídlem.
Dle Pavla Váni - jednu čajovou lžičku čagy vaříme 10minut v 2,5l vody. Pijeme šálek 3x denně, půl hodiny po jídle, po dobu dvou až čtyř týdny. S dvoutýdenní přestávkou opakujeme.
Dle J.Janči aj.A.Zentricha - drogu přelijeme převařenou vlažnou vodou a 4 až 5 hodin necháme macerovat při pokojové teplotě. Pak drogu pomeleme mlýnkem na maso. Vodu ovšem nevyléváme, ale použijeme na další přípravu. Přihřejeme ji na teplotu maximálně 50 stupňů celsia a znovu ji nalijeme na drogu, tak že na jeden díl čagy dáme pět dílů vody. Vyluhujeme 48 hodin, přecedíme a usazeninu vylisujeme přes několik vrstev gázy. Získanou hustou tekutinu doplníme převařenou studenou vodou na původní objem 1:5. Tento přípravek můžeme skladovat v ledničce tři dny, nepočítaje den přípravy. Denně užíváme čtyři sklenice mírně ohřátého čaje.
Mikroklyzma 150-200ml tohoto čaje ohřátého na tělesnou teplotu na noc, pře tím ještě jedno klyzma očistné z převařené vody, vychladlé na tělesnou teplotu, toto klyzma vypustíme a aplikujeme klyzma z čagy, pokud bude používat přípravek Befungin postupujte stejně (používá se naředěný jako k užívání, viz. obal).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.