ČAGA - CHAGA - rezavec šikmý porcovaný 20 x 1.5 g SALVIA PARADISE
Čaga neboli Rezavec šikmý - čaj- PORCOVANÝ V NÁLEVOVÝCH SÁČCÍCH
Kategorie: | BYLINNNÉ VÝROBKY, ČAJE, TINKTURY, MASTI, KRÉMY A OLEJE |
---|---|
imunita, cholesterol, oběhová soustava a další: |
Čaga je velice rozšířená houba parazitující na kmenech bříz. Má nepravidelný tvar těla s výrazným typicky černým zbarvením, které je způsobeno vysokou koncentrací pigmentu melaninu. Původní domovinou čagy je Asie a oblasti ruské tajgy, kde je hojně užívanou houbou již od 16. století. Na čínském dvoře byla známa již před 2 000 lety. V posledních letech se dostává do centra zájmu vědců a klinických pracovišť.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Návod na přípravu a dávkování:
Jeden nálevový sáček zalijte 250 ml vroucí vody. Přiklopte pokličkou a nechte louhovat na teplotu vhodnou k pití. Užíváme 2× denně.
Složení: 100% Inonotus obliquus
Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
Skladování: V suchu, chráněno před světlem, při teplotě do 25 °C.
Hmotnost: 30 g (20 × 1,5 g)
Upozornění: Není určeno pro děti. Nepřekračujte doporučené dávkování. Výrobek není určen k používání jako náhrada pestré stravy.
Doplněk stravy
Recepty na čaj z čagy:
Polévkovou lžíci prášku ze sušené houby nebo zhruba pěti gramový kousek nadrobené houby dáme přes noc do hrnce se studenou vodou (2,5 litru), druhý den ráno ve stejné vodě necháme přejít varem a povaříme pět minut. Dalších pět minut necháme vyluhovat a poté slijeme. Čaj popíjíme v malých dávkách několikrát denně přibližně půl hodiny před jídlem.
Dle Pavla Váni - jednu čajovou lžičku čagy vaříme 10minut v 2,5l vody. Pijeme šálek 3x denně, půl hodiny po jídle, po dobu dvou až čtyř týdny. S dvoutýdenní přestávkou opakujeme.
Dle J.Janči aj.A.Zentricha - drogu přelijeme převařenou vlažnou vodou a 4 až 5 hodin necháme macerovat při pokojové teplotě. Pak drogu pomeleme mlýnkem na maso. Vodu ovšem nevyléváme, ale použijeme na další přípravu. Přihřejeme ji na teplotu maximálně 50 stupňů celsia a znovu ji nalijeme na drogu, tak že na jeden díl čagy dáme pět dílů vody. Vyluhujeme 48 hodin, přecedíme a usazeninu vylisujeme přes několik vrstev gázy. Získanou hustou tekutinu doplníme převařenou studenou vodou na původní objem 1:5. Tento přípravek můžeme skladovat v ledničce tři dny, nepočítaje den přípravy. Denně užíváme čtyři sklenice mírně ohřátého čaje.
Mikroklyzma 150-200ml tohoto čaje ohřátého na tělesnou teplotu na noc, pře tím ještě jedno klyzma očistné z převařené vody, vychladlé na tělesnou teplotu, toto klyzma vypustíme a aplikujeme klyzma z čagy, pokud bude používat přípravek Befungin postupujte stejně (používá se naředěný jako k užívání, viz. obal).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.