ČAGA - CHAGA - REZAVEC ŠIKMÝ čaj 20x2g CHORST

Čaga neboli Rezavec šikmý - fyto čaj- PORCOVANÝ

Momentálně není k dispozici
Kód: 86-621
Značka: Chorst
135 Kč / ks
Kategorie: BYLINNNÉ VÝROBKY, ČAJE, TINKTURY, MASTI, KRÉMY A OLEJE
imunita, cholesterol, oběhová soustava a další:

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU

 

  • Choroš čaga (Inonotus Obliquus): v současnosti nemá v EU schválena žádná zdravotní tvrzení
 

Přípravek je suchá drť z houby Inonotus Obliquus, která je známá pod názvem Rezavec šikmý či choroš Čaga. Houba má černý, nepravidelný povrch s hlubokými zářezy, připomíná hromádku spáleného uhlí, na řezu má tabákovitě hnědavé zabarvení. Její průměr se pohybuje od 30 do 50 cm, váží 3 - 5 a více kg, roste 10 - 20 let.  Roste hlavně na břízách (zejména v Rusku na Sibiři) a žije z mízy stromu. Sbírá se pouze na podzim a na jaře, kdy má největší koncentraci účinných látek. Vyskytuje se i na jilmu, jeřabině, jasanu, ale léčivé účinky má právě čaga rostoucí na bříze.

 

Složení: Rezavec šikmý – čaga (Innonotus obliquus) drcený.     

   

Příprava odvaru: 1 nálevový sáček zalít v termosce 1/4 L vařící vody a nechat 1 hod. ustát. Odvar lze ponechat 2 dny v chladu. 

 

Dávkování: 1/3 získaného odvaru 1 – 3 x za den, pije se před jídlem

Upozornění: Není určeno pro děti. Nepřekračujte doporučené dávkování. Výrobek není určen k používání jako náhrada pestré stravy.

Doplněk stravy

 

Složení: čaga sáčky 20x2g

 

Recepty na čaj z čagy:

 

Polévkovou lžíci prášku ze sušené houby nebo zhruba pěti gramový kousek nadrobené houby dáme přes noc do hrnce se studenou vodou (2,5 litru), druhý den ráno ve stejné vodě necháme přejít varem a povaříme pět minut. Dalších pět minut necháme vyluhovat a poté slijeme. Čaj popíjíme v malých dávkách několikrát denně přibližně půl hodiny před jídlem.

 

Dle Pavla Váni - jednu čajovou lžičku čagy vaříme 10minut v 2,5l vody. Pijeme šálek 3x denně, půl hodiny po jídle, po dobu dvou až čtyř týdny. S dvoutýdenní přestávkou opakujeme.

 

Dle J.Janči aj.A.Zentricha - drogu přelijeme převařenou vlažnou vodou a 4 až 5 hodin necháme macerovat při pokojové teplotě. Pak drogu pomeleme mlýnkem na maso. Vodu ovšem nevyléváme, ale použijeme na další přípravu. Přihřejeme ji na teplotu maximálně 50 stupňů celsia a znovu ji nalijeme na drogu, tak že na jeden díl čagy dáme pět dílů vody. Vyluhujeme 48 hodin, přecedíme a usazeninu vylisujeme přes několik vrstev gázy. Získanou hustou tekutinu doplníme převařenou studenou vodou na původní objem 1:5. Tento přípravek můžeme skladovat v ledničce tři dny, nepočítaje den přípravy. Denně užíváme čtyři sklenice mírně ohřátého čaje.

 

Mikroklyzma 150-200ml tohoto čaje ohřátého na tělesnou teplotu na noc, pře tím ještě jedno klyzma očistné z převařené vody, vychladlé na tělesnou teplotu, toto klyzma vypustíme a aplikujeme klyzma z čagy, pokud bude používat přípravek Befungin postupujte stejně (používá se naředěný jako k užívání, viz. obal).

Přípravek je suchá drť z houby Inonotus Obliquus, která je známá pod názvem Rezavec šikmý či choroš Čaga. Houba má černý, nepravidelný povrch s hlubokými zářezy, připomíná hromádku spáleného uhlí, na řezu má tabákovitě hnědavé zabarvení. Její průměr se pohybuje od 30 do 50 cm, váží 3 - 5 a více kg, roste 10 - 20 let.  Roste hlavně na břízách (zejména v Rusku na Sibiři) a žije z mízy stromu. Sbírá se pouze na podzim a na jaře, kdy má největší koncentraci účinných látek. Vyskytuje se i na jilmu, jeřabině, jasanu, ale léčivé účinky má právě čaga rostoucí na bříze.

 

Složení: Rezavec šikmý – čaga (Innonotus obliquus) drcený.     

Složení: čaga sáčky 20x1,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: