VANILINOVÉ ROHLÍČKY 500g LABETA
- perfektně namíchaná směs pro typicky vánoční cukroví
- s drcenými lískovými ořechy
- přidáte jen máslo a vejce
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví? Tipovali jste vanilinové rohlíčky? Máte bod! A protože před Vánocemi téměř nikdo nestíhá, ušetříme vám čas. Žádné velké nákupy ani vážení. S naší směsí na vanilinové rohlíčky upečete krásně křehké rohlíčky raz dva. Pro jistotu ale udělejte alespoň dvě dávky, jinak hrozí, že o Vánocích nebudete mít co mlsat.
Balení obsahuje
500 g směsi
K tomu přidáte
250 g změklého másla, 2–3 žloutky
Složení
pšeničná mouka, slunečnicové semínko, cukr, lískové ořechy drcené, aroma
Návod na přípravu
Obsah sáčku vsypeme na vál, přidáme 250 g změklého másla, 2 – 3 žloutky a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílků a z každého vyválíme váleček o průměru 1,5 cm. váleček rozkrájíme po cca 6 cm a vytvarujeme. Rohlíčky pečeme při teplotě 200 °C 12 – 15 minut. Ihned po upečení obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem Labeta.
Náš tip
Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které lehce zploštíme rukou. Do středu vmáčkneme lískový ořech a zakapeme medem. Po vychladnutí zdobíme čokoládou.
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1715/ 407 |
Tuky [g] | 12 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,2 |
Sacharidy [g] | 61 |
z toho cukry [g] | 12 |
Bílkoviny [g] | 12 |
Sůl [g] | 0,03 |
Vláknina [g] | 3,7 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.