Tapioka perly - 500 g - WOLFBERRY
Tapioka perly - Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na přípravu kaší či dezertů. Tapiokové perly jsou významným zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Jak připravovat pokrmy z tapiokových perel
Tapiokové perly můžete použít jako zahušťovadlo do polévek, připravíte z nich krém do ovocných koláčů nebo výborný přírodní pudink. Receptů na tapiokový puding pak existuje celá řada. Dávejte ale pozor. Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne a proto jej nevařte příliš do tuha. Tapioku můžete také použít i místo rýže. Tak jako luštěniny ji před vařením namočte.
Příprava pudinku
100 g tapioka perel propláchněte a zalijte 300 ml vody a nechejte nabobtnat. Poté přidejte 300 ml mléka, oslaďte a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
Charakteristika
Stejně jako Evropané používají při vaření bramborový případně kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k obilovinám ani luštěninám a neobsahuje tedy lepek nebo jiné alergeny. Je však nevhodná pro nízkosacharidovou dietu - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory. Je vyhledávaná při bezlepkové, bezlaktózové, paleo nebo nízkocholesterolové dietě.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1485 kJ / 350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bílkoviny: 0,5 g; Sůl: 0,1 g.
Složení
100% škrob z hlíz keře manioku
velikost perliček S 2-4 mm
Alergeny nejsou přítomny.
Skladování
Skladujte v suchu
Země původu
Thajsko
Obsah
500 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.