STAROČESKÉ PRACNY 360g LABETA
- skvěle namíchaná směs pro tradiční cukroví
- přidáte jen máslo a vejce
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Mezi nejoblíbenější cukroví našich prababiček a babiček patřily pracny neboli medvědí tlapky. Pracnám se kdysi říkávalo medvědí tlapky. Svůj název tohle oříškové cukroví dostalo podle původních formiček, které připomínaly medvědí tlapy. Dnes už ale můžete těsto vtlačit do libovolných tvarů a upéct si dle libosti rohlíčky, mušle nebo třeba srdíčka.
Balení obsahuje
360 g směsi
K tomu přidáte
3 žloutky a 150 g másla nebo margarínu
Složení
pšeničná mouka, cukr, lískové ořechy 13 %, slunečnicové semínko, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*, skořice mletá, jedlá sůl, hřebíček mletý * Kakao certifikováno u Rainforest Alliance
Návod na přípravu
Do směsi přidáme 3 žloutky, 150 g měkkého másla nebo margarínu. Vypracujeme těsto, které necháme 1 – 2 hodiny odpočinout v lednici. Těstem plníme formičky a pečeme v předehřáté troubě na 190 – 200 °C po dobu 10 – 12 minut. Po mírném zchladnutí pracny vyklepneme a ihned obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem Labeta.
Náš tip
Těsto lze použít na vánoční ořechy plněné krémem. Do formiček tvaru půlky ořechu plníme těsto a pečeme stejně jako pracny. Po vychladnutí jednotlivé půlky lepíme k sobě máslovým krémem.
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1728/ 410 |
Tuky [g] | 12 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,1 |
Sacharidy [g] | 67 |
z toho cukry [g] | 29 |
Bílkoviny [g] | 9,6 |
Sůl [g] | 0,07 |
Vláknina [g] | 3,7 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.