RUKOLA BIO semínka na klíčení - DÓZA 200 g WOLFBERRY
Rukola BIO semínka na klíčení 200 g. Rukola není jen listová zelenina. Nechte si doma vyklíčit její semínka a poznejte aromatickou chuť čerstvých výhonků, která vynikne především ve studené kuchyni. Syrové klíčky jsou navíc výživovým pokladem, který budete mít po ruce kdykoli.
DÓZA - POSLEDNÍCH 5 KS
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Výhonky jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. Můžete je přidat do salátů, polévek nebo pomazánek a výborně poslouží také jako příloha. Lze je tepelně upravovat, ztrácejí tak ovšem část své výživné hodnoty.
Semínka BIO rukoly si můžete zasadit také do truhlíku..
Charakteristika
Rukola byla v minulých staletích považována za afrodisiakum a klíčky jsou obecně součástí jídelníčků všech kultur skoro 5000 let. Není divu. Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které aktivují enzymy a obsah prospěšných látek v nich až několikanásobně vzroste.
Návod na klíčení
• Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Alergeny
Bez alergenů
Skladování
Skladujte v chladu a temnu.
Země původu
Itálie
Itálie
Obsah
200 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.