Mandle natural 200 g NATU
Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku, která jim propůjčuje jejich specifickou chuť.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|---|
EAN: | 8595653800364 |
Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.
Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. Jsou nutričně velmi bohaté a proto jsou oblíbené nejen u sportovců. Mandle natural obsahují typickou hnědou slupku, která jim propůjčuje plnou chuť a navíc se v ní koncentrují prospěšné látky.
Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se přidává do pleťových a tělových krémů
- zachována slupka
- zdroj bílkovin a vlákniny
- široké spektrum využití v (RAW) kuchyni
TIPY na využití:
- Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
- Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.
- Mandlové mléko: Rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, ghí a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
- Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.
- Pečení: Využijte namleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
- Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.
- Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!
- Marcipán
- Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.
- Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku.
Věděli jste, že?
Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená “pěkný strom".
Energetická hodnota | 2422 kJ / 579 kcal |
---|---|
Tuky | 50 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 21,5 g |
- z toho cukry | 4,4 g |
Vláknina | 12,5 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 0 g |
Složení
Alergeny jsou vyznačeny tučně100% jádra mandlí
Obsah: 200 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.