LNĚNÉ SEMÍNKO HNĚDÉ 1000 g GRIZLY

Lněná semínka české odrůdy Raciol s poměrem mastných kyselin 1:1 jsou vyhledávaným zdrojem vlákniny a bílkovin, proto jsou oblíbenou potravinou vegetariánů a veganů. Vynikající zdroj nenasycených mastných kyselin, vitamínů, minerálů, lignanových fytonutrientů.

Skladem
Kód: 86-3898
Značka: GRIZLY
69 Kč / ks
HNĚDÉ
Novinka

Len je prastará kulturní plodina, která pochází z Asie. Jeho plodem je tobolka s droboučkými semínky, jejichž léčivých účinků využíval i nejslavnější lékař starověku Hippokrates. Příznivý vliv lněných semínek na organismus potvrdil i Evropský úřad pro bezpečnost potravin, který specifikoval, že mají pozitivní účinky na:


•  Normální funkci střevního traktu
•  Normální trávení
•  Kontrolu tělesné hmotnosti
•  Komfort při menopauze
•  Kontrolu tělesné hmotnosti- chuť k jídlu
•  Normální funkci prsou
•  Normální funkci prostaty

Téměř 40 % lněného semínka tvoří omega 3 a omega 6 nenasycené mastné kyseliny. Kromě toho je v nich ale také rozpustná i nerozpustná vláknina. Tyto mají vliv na správnou funkci střev a jejich očistu. Pokud se semínka namočí, tak vznikne podobný rosol jako u chia semínek, který napomáhá pohlcovat a vylučovat škodliviny z trávicího traktu.

Pro organismus je nejlepší konzumovat syrová lněná semínka, která se dají použít v pomazánkách, kaších, salátech, slaném i sladkém pečivu nebo v cukroví. Semínka jsou vynikající i opražená. Mají pak výraznější chuť i vůni, ale markantně se snižuje jejich nutriční hodnota.

Lněná semínka patří k opravdovým výživovým pokladům. Konzumujeme je nejlépe v syrovém stavu, kdy jsou nutričně nejhodnotnější.

Lněná semínka jsou vyhledávaným zdrojem vlákniny a zejména proteinů (cca 20 g/100 g), proto jsou oblíbenou potravinou vegetariánů a veganů. Lněná semínka patří mezi tvrdší semena, která lidský organismus těžko tráví. Lněná semínka je tedy nutné důkladně rozkousat, jinak z nich nedostaneme potřebné výživné látky. Před použitím je mnohdy lepší lněná semínka rozemlít nebo rozdrtit v hmoždíři. Po takovéto úpravě semínka konzujeme nejlépe ihned.

Čerstvé namleté semínko má příjemnou oříškovou chuť a je dobré v salátech, salátových omáčkách, nebo spolu s rozmačkaným banánem jako výživná snídaně pro děti i dospělé. Díky tomu, že semínka při namočení vypouští slizovité látky, lze z namočeného lnu dělat křupavé placky, které se báječně hodí k salátům.

  • Administrativní zařazení: Olejnatá semena
  • Složení: Lněné semínko zlaté
  • Výrobek je vhodný pro přímou konzumaci (doporučujeme ale semínka nejdříve namočit a následně pomlít, aby se z nich podařilo získat co nejvíce živin).
  • Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Země původu: Česká republika, Kazachstán

Složení:

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota:

2234 kJ / 534 kcal

Tuky:

42,2 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

3,7 g

Sacharidy:

29 g

z toho cukry:

1,5 g

Vláknina:

27,3 g

Bílkoviny:

18,3 g

Sůl:

0,03 g


Obsah
1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola