LINECKÉ CUKROVÍ 525g LABETA
- skvěle namíchaná směs pro vaše vánoční cukroví
- přidáte jen máslo a vejce
- upečete z ní také lehký jablkový řez
- do těsta můžete podle chuti přidat kakao, ořechy, sušené ovoce nebo čokoládu
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilinových rohlíčků i křehké cukroví z lineckého těsta. Vyzkoušejte jeden po generace úspěšný recept... připravili jsme ho pro vás do krabičky. Usnadněte si práci. Cukroví vám vždy vyjde křehké, chutné, voňavé. Asi raději sáhněte po víc než jedné krabičce:)
Jestliže by vás omrzelo vykrajování vánočních tvarů, upečte si z těsta třeba křehoučký a na jazyku se rozplývající jablkový řez.
Balení obsahuje
525 g směsi
K tomu přidáte
250 g změklého másla, 1 žloutek a 1 celé vejce
Složení
pšeničná mouka, cukr, aroma.
Návod na přípravu
Obsah sáčku vsypeme na vál, přidáme 250 g másla, 1 žloutek a 1 celé vejce. Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici. Vyválíme placku 0,5 cm silnou a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 200 °C cca 8 – 10 minut. Po vychladnutí slepujeme marmeládou nebo krémem, ozdobíme polevou.
Náš tip
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme. Na plech položíme jednu placku, posypeme nastrouhanými jablky, skořicovým a vanilinovým cukrem, přidáme rozinky nebo ořechy a překryjeme druhou polovinou těsta.
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1514/ 357 |
Tuky [g] | 1,3 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,2 |
Sacharidy [g] | 76 |
z toho cukry [g] | 25 |
Bílkoviny [g] | 9,1 |
Sůl [g] | < 0,01 |
Vláknina [g] | 2,4 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.