Kypřicí prášek do pečiva bez lepku 12 g LABETA
Tento kypřící prášek je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva.
- směs je bez lepku
- snadná příprava nadýchaného bezlepkového těsta
- pro třené, křehké, piškotové těsto a perník
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Jak používat kypřící prášek do pečiva bez lepku
Rádi pečete a ještě rádi zkoušíte nové recepty? Předpokladem úspěchu je zvládnout základní recepturu. Pokud potřebujete krásně nadýchané těsto, málokdy se obejdete bez kypřicího prášku. V případě, že musíte dodržovat přísnou bezlepkovou dietu, máme pro vás připravený bezlepkový kypřicí prášek do pečiva, díky kterému se bude vaše bábovka, perník a další moučníky doslova rozplývat na jazyku.
Prohlédněte si další bezlepkové výrobky, které by mohly zpestřit váš jídelníček. Žijte bez omezení!
Použijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (21 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst.
Charakteristika
Kypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. Kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.
Složení
kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kukuřičný škrob
Návod na přípravu
Prášek rozmícháme v mouce vhodné pro bezlepkovou dietu a přidáme do těsta. Používáme ho při přípravě třeného, křehkého a piškotového těsta, perníků apod.
Výživové hodnoty | ve 100 g |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 542/ 128 |
Tuky [g] | < 0,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | < 0,1 |
Sacharidy [g] | 32 |
z toho cukry [g] | 2,2 |
Bílkoviny [g] | < 0,5 |
Sůl [g] | 37,6 |
Vláknina [g] | < 0,5 |
Skladování
Skladujte vždy dobře uzavřené na suchém místě.
Země původu
Německo
Obsah
12 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.