Kukuřice na popcorn BIO 1000 g, 250 g WOLFBERRY

Kukuřice na popcorn BIO bez genetické modifikace z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Kód: 18066/250
Značka: WOLFBERRY
od 40 Kč / ks od 40 Kč / 1 ks
250 g
Skladem | 18066/250
40 Kč / ks
1000g
Skladem | 18066/100
137 Kč / ks

Kukuřice na popcorn je zvláštní druh této velmi významné zemědělské plodiny s tvrdou slupkou, díky které se při zahřívání zrna vytváří v jeho středu tlak, který kukuřici roztrhne a jeho vnitřní část, která obsahuje škroby a proteiny, se tak dostane ven.

Kukuřice je hned po rýži a pšenici nejpěstovanější plodinou na světě. Protože neobsahuje gluten, což je směs dvou bílkovin, nevyvolává alergii, kterou můžeme znát jako celiakii. Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky vydatná, ale je potřeba připravovat ho bez tuku. Pokud ho budete chtít dělat na oleji, vyberte si nějaký kvalitní, který se nepřepaluje. Pro tento případ je ideální kokosový olej.

Popcorn není žádný výdobytek moderní civilizace, protože první zmínky o jeho konzumaci a výrobě jsou několik tisíc let staré a pocházejí od amerických indiánů. Velkou popularitu získal v Americe během průmyslové revoluce a odtud se rozšířil do celého světa. Američané považují popcorn téměř za národní jídlo a připravují ho na mnoho způsobů, není žádnou výjimkou, že si ho polévají rozpuštěným máslem.

Wolfberry kukuřice na popcorn prochází přísnou kontrolou. Po její sklizni se po dobu asi 10 měsíců uchovává v zásobnících, kde se velmi pomalu vysušuje na ideální vlhkost uvnitř kukuřičného zrna, která by měla být od 13 do 15 procent. Naši zákazníci tak dostávají kukuřici na popcorn v té nejvyšší kvalitě a její zvětšení objemu je pozoruhodné.

Příprava popcornu v hrnci
Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.

Příprava v mikrovlnné troubě
kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 
1466 kJ / 347 kcal; Sacharidy: 64.2 g; Bílkoviny: 9.2 g; Tuky: 3.8 g – z toho nasycené 0.7 g; Vláknina: 9.7 g; Vlhkost: 13 %; Sodík: 35 mg; Fosfor: 210 mg.

Alergeny
Kukuřice

Země původu
Maďarsko

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: