Keto krém s ghí, kolagenem a MCT v příchuti dekadentní čokoláda, 125 g INCACAO
Lahodná pomazánka s neuvěřitelnou chutí raw čokolády a rozplývající se konzistencí, na které si však můžete pochutnat bez výčitek. Má nízký glykemický index a je vhodná i pro keto a paleo dietu.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Incacao - Keto krém s ghí, kolagenem a MCT v příchuti dekadentní čokoláda, 125 g
Dekadentní čokoládová pomazánka od značky Incacao nezatíží vaše zažívání a navíc perfektně zapadne do vašeho keto nebo low carb dietního plánu. Jednu z jejích klíčových složek tvoří kyselina kaprylová z kokosu (MCT), dále přepuštěné ghí máslo, bohaté na vitamíny rozpustné v tucích, omega 3 a kyselinu linolovou, a makadamiový olej (bohatý na omega 7). Pomazánka je navíc obohacena o kolagenový komplex. Je skvělá na pečivo, jako náplň do různých zákusků, jako sladký dip i jen tak na lžičku, když vás bude honit mlsná.
Čokoládovou chuť pomazánce dodává pravá raw čokoláda, žádná umělá příchuť. Raw čokoláda patří díky bohatému obsahu minerálních látek a antioxidantů mezi tzv. superpotraviny. Pomazánka neobsahuje žádnou glukózu ani fuktózu. Jemně ji doslazuje kombinace přírodních sladidel - thaumatinu, D-ribózy a erythritolu.
Ingredience
KYSELINA KAPRYLOVÁ (C8) ODVOZENÁ Z KOKOSU 10 %: patří mezi triglyceridy se středním řetězcem, tzv MCT. Ty zcela obcházejí gastrointestinální trakt a jdou přímo do jater pro produkci ketonů. Díky tomu nám dodávají energii prakticky okamžitě a na dlouhou dobu. Tento proces se jinak se také označuje jako „glukóza z tuků“. V kokosu je jedenáct různých mastných kyselin. Čtyři z nich jsou MCT: kyselina kapronová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12). C12 je technicky MCT, ale tělo jej zpracovává jako mastnou kyselinu s dlouhým řetězcem. Během půstu nebo nízkosacharidové či keto dietě začne tělo přirozeně vytvářet ketolátky v játrech. Existují 3 hlavní typy ketolátek - nejprve tělo vytvoří acetoacetát (AcAc), poté jej přemění na beta-hydroxybutyrát (BHB) a když je BHB dostatek, zbytek přetvoří na aceton, který vydechneme nebo vymočíme. C8 je biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
KOLAGEN 10 %: po vodě je nejzastoupenější živinou v našem těle. Tvoří 35 % celkového obsahu bílkovin v našem těle. Po 25. roce však jeho přirozená produkce v těle klesá, proto je potřeba jej doplňovat externě. Je potřebný pro produkci žluči (33 % glycinu) pro metabolismus tuku i pružnost a regeneraci pokožky. Též je potřebný pro stavbu kostí. Ty jsou sice ze 60 % tvořeny minerály, ale 90 % proteinové matrice v kostech tvoří kolagen. Současná strava je však chudá na kolagen, protože dnes hlavně jíme svalové libové maso, které má vysoký obsah aminokyseliny methionin a nízký obsah glycinu. K potlačení methioninu je zapotřebí glycin. Kolagen je bohatý na aminokyseliny glycin, prolin, hydroxyprolin.
GHÍ 10 %: Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk. Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.
MAKADAMOVÝ OLEJ: obsahuje 85 % mononenasycených mastných kyselin (MUFA) a asi 24 % z toho tvoří kyselina palmitolejová. Omega 7 (kyselina palmitolejová) je lipokin (král mezi tuky) funguje ve spojení s omega 3 a prakticky kontroluje, co omega 3 v těle dělají. Kyselina palmitolejová podporuje díky obsaženému cholecystokininu (hormon sytosti) snížení chuti k jídlu. Zlepšuje také celkovou inzulínovou senzitivitu (lepší využití sacharidů) tím, že zabraňuje apoptóze beta inzulínových buněk (buňky, které pracují s inzulínem, neumírají) a lepší využití inzulínu, takže se sacharidy neukládají tolik jako tuk. Pomáhá také svalovým buňkám lépe využívat inzulín. To znamená, že jsou sacharidy ve svalech využívány produktivněji a lépe komunikují, než aby zbytečně a na dlouhou dobu zvýšovaly hladinu cukru v krvi. Kyselina palmitolejová taktéž podporuje snížení CRP (C-reaktivní protein), snížení triglyceridů, nízkou oxidaci LDL a zvýšení HDL. Lidé by měli mít poměr 6:1:1 mononenasycených mastných kyselin (MUFA) k polynenasyceným mastným kyselinám (PUFA) k nasyceným mastným kyselinám (SFA).
RAW ČOKOLÁDA: čistá čokoláda patří superpotraviny. 100g čisté čokolády obsahuje 58 % DDD hořčíku, 68 % DDD železa, 89 % DDD mědi a 98 % DDD manganu. Kakao obsahuje více fenolických antioxidantů než většina potravin. Obsahuje širokou škálu antioxidantů, které zahrnují rozpustné fenolické sloučeniny (fenolové kyseliny, katechin, epikatechin a proanthokyanidiny), nerozpustné polymerní fenoly a methylxantiny. Má ORAC hodnotu (kapacitu absorbce kyslíkových radikálů aneb míra antioxidační aktivity potravin) 95 500 μmol TE/100 g. Například super antioxidační bobule borůvky mají pouze 4 669 μ mol TE/100 g.
Složení
Prebiotická rozpustná vláknina (polydextróza), kakaové boby 17 %, erythritol, kyselina kaprylová z kokosu 10 % (MTC olej), kolagen 10 %, ghí 10 % (přepuštěné máslo), řepkový olej, D-ribóza, makadamiový olej, vanilkové lusky (z tahiti), emulgátor: slunečnicový lecitin, přírodní sladidlo: thaumatin.
Vyrobeno v zařízení, které zpracovává také ořechy, lepek, kokos, vejce, mléko, arašídy, vlašské ořechy a sezamová semínka.
Nadměrná konzumace může mít laxativní účinek.
Hmotnost: 125 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.