KAKAOVÝ PRÁŠEK BIO - Peru - nepražený 500 g ZDRAVÝ DEN

BIO a RAW kakaový prášek Zdravý den® je vhodný k dochucení müsli, koktejlů, jogurtu, kaší, proteinových a ovocných nápojů nebo do dezertů v syrovém stavu, na pečení a přípravu dalších studených a teplých jídel.

Skladem
Kód: 605-193
Značka: ZDRAVÝ DEN
309 Kč / ks

KAKAOVÝ PRÁŠEK BIO - Peru - nepražený 500 g 

Vykouzlí zaručeně dobrou náladu...

Kakaový prášek je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě všechny zdraví prospěšné látky, aniž by obsahoval vysoké procento tuku, jako čokoláda.



VÍTE, JAK PŘICHÁZÍ NA SVĚT KAKAO?

Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Nepražené boby i produkty i z nich představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Naše kakaové boby patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní.

Zrod kakaového prášku začíná umletím nepražených kakaových bobů. Poté se ze směsi oddělí tuková složka, kterou známe jako kakaové máslo. Kakaovou hmotu dále sušíme a rozmělníme na jemný prášek.

Proto si kakaový prášek zachovává všechny látky, které příznvě působí na tělo i na duši člověka. A to i přes velmi nízký obsah tuků a téměř nulový obsah cukru.



KAKAOVÝ PRÁŠEK JE POKLADNICÍ ZDRAVÍ I DOBRÉ NÁLADY

  • Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.

 

  • Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.

 

  • Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy.

 

  • Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření „pocitů blaha“.

Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti.

 

 

Upozornění

Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami  (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu)

Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.

100% kakaový prášek nepražený v BIO a RAW kvalitě. Odrůda Criollo.

OBSAH: 500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: