Jedlá soda 250 g BIO NEBIO
Jedlá soda má široké uplatnění. Používá se jak v domácnosti, tak při vaření a pečení, a to nejen cukroví. Dále ji můžeme využít také při pálení žáhy, k výplachům při bolesti v krku, a dalšími zdravotními neduhy a nachází své místo v boji s radiací, těžkými kovy a chemickými jedy.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
BIO NEBIO Jedlá soda je všestranný pomocník, který lze využít jak při pečení a vaření nebo také v domácnosti.
Při pečení je ideální do těst, která obsahují složku působící kysele jako např. melasa, med, nealkalizované kakao, javorový sirup, hnědý třtinový cukr, kefír či citrónová šťáva. O tom jak se hodí při přípravě např. perníčků, nemusíme zkušeným kuchařkám či cukrářkám ani vzpomínat :-).
Působí zásaditě, může pomoci při překyselení žaludku a pálení žáhy. Odstraňuje pigmenty a usazeniny na zubech. Čistí usazené nečistoty a mastnotu, na praní prádla.
Použití:
- při pečení a vaření - dle receptu, jinak se používá 1 lžička sody na 500 g sypké směsi a těsto vložíme co nejrychleji do trouby
- při překyselení žaludku - 2 lžičky rozmíchat ve voda vypít
- praní - 1/2 hrnku jedlé sody k pracímu prášku
Složení:
Jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný E500) 100 %.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu v uzavřené nádobě. Chraňte před slunečním zářením.
Obsah:
250 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.