Jasmínová rýže BIO 500 g WOLFBERRY
Dlouhozrnná jasmínová rýže je pevně spjata s thajským jídlem, má jemně oříškovou chuť a bohaté aroma. Typická pro jasmínovou rýži je její květinová vůně. Po uvaření je jemná, nadýchaná, lehce lepivá a po správné přípravě by měla mít lehce rozeznatelná jednotlivá zrnka rýže.
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Naše BIO jasmínová rýže pochází z Thajska. Je jedna ze 40.000 druhů rýží. Nejvíce je podobná indické rýži Basmati. Obě jsou dlouhozrnné odrůdy a po uvaření jsou méně lepkavé než jiné druhy rýží. Jasmínová rýže je baculatější a měkčí a o něco vlhčí než Basmati, která je pevnější na skus a má sušší charakter.
Jako příloha jasmínová rýže poskytuje skvělou rovnováhu k slaným, kořeněným a pikantním pokrmům jako je vepřové adobo, kuřecí na citronové trávě, sladkokyselé vepřové maso a další thajská a čínská jídla.
V našich lukách a hájích je skvělá ke kuřecím nebo vepřovým nudličkám, k španělským ptáčkům, játrové omáčce a vlastně ke všem masovým směsím a soté.
Krom lahodné chuti má jasmínová rýže několik plusů. Obsahuje kyselinu listovou (vitamín B9), která má blahodárné účinky v těhotenství. Hraje důležitou roli ve vývoji dítěte. Dobré množství kyseliny listové v těle matky může pomoci při správném růstu srdce a krevních cév rostoucímu dítěti. Další složkou je železo, které je důležitou složkou k budování imunity a také pomáhá buňkám produkovat energii a zásobovat naše tkáně kyslíkem.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energie 1424 kJ/341 kcal, Tuky 0,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 76 g - z toho cukry 0,9 g, Vláknina 3 g, Bílkoviny 6,5 g, Sůl 0,02 g.
Země původu
Thajsko
Obsah
500 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.