BULGUR BIO 500 g ORGANIS
Bulgur v BIO kvalitě vyniká vysokým obsahem vlákniny a zároveň minimálním množstvím tuku. Je zdrojem vitamínů a minerálních látek. Vyniká vysokým obsahem vlákniny a zároveň minimálním množstvím tuku. Jedná se o snadno stravitelnou obilovinu, která nenadýmá. Bulgur má v kuchyni podobné využití jako rýže (přílohy, rizota).
Kategorie: | BIO POTRAVINY - POTRAVINY |
---|
Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Například ve srovnání s bílou rýží má bulgur více vlákniny a proteinů, nižší glykemický index (48)[1] a vyšší obsah většiny vitamínů a minerálů. Protože se bulgur vyrábí z pšenice, obsahuje lepek a jako takový není potravinou vhodnou pro lidi s celiakií a poruchami příjmu lepku.[2].
Složení
Loupaná předvařená pšenice.
Způsob přípravy:
Bulgur propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 ( na jeden hrnek bulguru připadají zhruba 2 hrnky vody). Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte bulgur v zakrytém hrnci ještě asi pět minut odpočívat.
Balení: 500 g
Alergeny: lepek. Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1383 kJ/328 kcal Tuky z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g 0,2 g Sacharidy z toho cukry 57,6 g 0,4 g Bílkoviny 12,3 g Sůl 0,04 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.