BIO Přepuštěné máslo GHÍ 220 ml GOODIE

Ghí je pravděpodobně nejstarší superpotravinou na světě. V historii se s ním můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, 5 tisíc let stará indická medicína, kde bylo považováno za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína.

BIO přepuštěné máslo ghí je čistý máselný tuk tradičně získaný z kvalitního českého másla od lokálních výrobců (Vysoké Mýto) od krav chovaných dle zásad ekologického zemědělství. Díky svému vysokému kouřovému bodu se nepřepaluje a je proto velmi vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu. Obsahuje stopy mléčné bílkoviny a laktózy v minimálních hodnotách, takže může být vhodné i pro některé alergiky.

Skladem
Kód: 86-1041
Značka: GOODIE
189 Kč / ks

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. 

Naše přepuštěné neboli přečištěné máslo ghí je v BIO kvalitě je vyrobeno z kvalitního českého másla, kdy při výrobě přepuštěním dochází k oddělení tuku od pevných mléčných částic, mohou ho tedy používat i lidé s alergií na laktózu. Surové máslo je nakupováno z okolí Vysokého Mýta od lokálních dodavatelů s vlastními chovy, kde je máslo také vyráběno.

  • vyrobeno z kvalitního českého másla z místních chovů (Vysoké Mýto)
  • variabilní využití
  • vysoký bod kouřivosti
  • bez lepku
  • bez laktózy
 
Ghí použijte při restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, ale můžete jím hotový pokrm obohatit až na závěr na zjemnění. Mastěte jím knedlíky, brambory, kaše a nákypy. Potřete jím topinky, palačinky, na sucho opečené placky. Použijte jej při pečení cukroví, buchet, pečiva.
 
Ghí voní máslem a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, osmažíte na něm ty nejlepší a nejvoňavější řízky a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem. O čem, že je řeč? O ghí, čistém máselném tuku té nejvyšší kvality, který si získává přízeň čím dál více Čechů.
 
Ghí je plné vitamínů. Tato superpotravina neobsahuje mléčnou bílkovinu, zlepšuje trávení a je plná vitamínů (A, D, E, K a antioxidantů). Ghí je vhodné pro lidi trpící záněty zažívacího traktu i ty, kdo mají alergii na lepek, protože jim dodá patřičné potřebné látky.
 
Ghíčko nemusíte hned uklízet, nepotřebuje lednici. Nechte ho klidně  na lince, protože ho budete potřebovat při přípravě oběda. Orestujete zeleninu, až budete dělat základ na polévku, osmažíte na něm řízky, polijete bramborovou kaši.
 

Energie z mastných kyselin v ghíčku pomáhá spalovat tuky a celkově detoxikovat tělo, protože na sebe váže toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč.

Ghí působí jako skvělé mozkové a nervové tonikum. Mozkové a nervové buňky totiž skvěle chrání omega-6 a omega-3 mastné kyseliny, které ghí obsahuje.

Ghí usnadňuje hojení, neboť „Ghí od Českého ghíčka se dá použít nejen vnitřně, ale je vhodné také na vnější použití. Zatímco v těle udržuje zásadité prostředí, a brání tak vzniku zánětů, usnadňuje hojení i zevně. Stačí ho natřít na podrážděnou pokožku – rychle ji zklidní a také hydratuje a zvláčňuje

 

Skladování: skladujte v suchu do 25°C.

Složení: bezvodý máselný tuk v BIO kvalitě min. 99%

Nutriční hodnoty (100 g):

Energetická hodnota: 3740 kJ / 894 kcal
Tuky: 99,3 g
     z toho nasycené mastné kyseliny 70 g
Sacharidy: 0 g
     z toho cukry 0 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 0 g
 

Země původu: 

Česká Republika

 

Obsah: 220 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: